Szórakozás, barátkozás, nyelviskola Budapesten

chess-691437_640Már régóta be kellett volna iratkoznom egy nyelviskolába, de valahogyan mindig húztam halasztottam a dolgot. Mindig a megfelelő időre vártam, de rá kellett jönnöm, hogy az nem jön el soha.

A tanulás

Amikor az ember fiatal, akkor arra vágyik, hogy minél hamarabb kiszabaduljon az iskola padból, és ne kelljen tovább tanulnia. Persze aztán pár év múlva rádöbben, hogy sokkal jobb lenne, ha akkor tanult volna, amikor még fiatal volt, a lehetősége is jobb volt, és még meg is tehette egyszerűen.

Aztán ha már akkor szeretnénk tanulni, amikor felnőttek vagyunk, sokkal nehezebb, mert sokkal több mindenhez kell alkalmazkodnunk. H már van munkánk, azzal össze kell egyeztetni, de ha családunk is van akkor már az is egy nehezítő tényező.

Ha valamit tanulni szeretnénk, általában hetente két napot biztosan rá kell szánnunk, jobban mondva két délutánt. Persze olyan is előfordul, hogy elég egy, viszont akkor az hosszabb időtöltést vesz igénybe.

Az egyik barátnőm most így jár egy tanfolyamra, igaz, hetente egy alkalommal kell mennie, de ez azt jelenti, hogy csütörtökön délután 5 órától bent van 9 óráig. Azért ahol mondjuk gyerek van, már igen csak nehéz megoldani a helyzetet, hogy egy anya elszabaduljon otthonról akár csak egy estére is.

A kikapcsolódás

Minden mellett, akárki akármit is mond, mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra is. Aki idő közönként nem figyel arra, hogy mindent kizárjon, az egy idő után szerintem teljesen meg fog zakkanni. Hogy miért gondolom ezt? Egészen egyszerű, hiszen nincs ideje az agyának, hogy kikapcsoljon, és pihenjen, esetleg mással foglalkozzon.

Gondoljuk csak végig. Az átlag ember hetente 5 napot átlagosan dolgozik, vagy 6 napot, ez attól függ, ki hogyan, milyen beosztásban, műszakban. A monoton munka, és a pihenés nélkül már egy berögzült megszokássá válik a dolog.

Ha nincs más örömünk az életben, csak az, hogy reggel felkelünk, és elmegyünk dolgozni, utána hazamegyünk, akkor belefáradunk az életbe is. Igen is mindenkinek szüksége van a kikapcsolódásra, szórakozásra.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden hétvégén valamit csinálni kell, és el kell menni valahová. Mindenkinek meg kell találnia azt a dolgot, ami egy kicsit kikapcsolja, és segít az ellazulásban. Ez mindenkinek mást jelent. Van aki rejtvényt fejt, vagy olvas, olyan is van, aki a sporttal tud kikapcsolódni, de még számos lehetőség van, hiszen mindannyian mások vagyunk.

A változás, az elhatározás

Minden csak elhatározás kérdése. Ha valaki úgy dönt, hogy én már pedig ezt most meg fogom csinálni, akkor meg is fogja. Csak fejben kell eldönteni mindent.

Én még nem igazán határoztam el magam a tanulás miatt. Ez idáig. Nekem is kellett egy kezdő lökés, ami megindítson ebben az elhatározásban. Az egyik barátnőmmel éppen kávézni voltunk délután, amikor szóba került a nyelviskola. Valamiért soha nem beszéltünk erről a dologról, de kiderült, hogy neki most a munkája miatt kell elmennie egy nyelvtanfolyamra.

Így azért sokkal könnyebb volt a dolog, mert kitaláltuk, hogy menjünk közösen, és keressünk egy nyelviskolát Budapesten.

Nekem ez kellett az elhatározáshoz, hogy ne egyedül menjek. Azért ketten csak jobb, könnyebb is, mert ha mondjuk én valamiért nem tudok elmenni, ő tud nekem segíteni, vagy mondjuk fordítva.

Az igaz, hogy felnőtt korban sokkal nehezebb már tanulni, mint még fiatalon, de soha nem késő.