Sokkoló hírek a bőrömet illetően, kell egy jó arckrém!

Mindannyiunknak szüksége van minimum egy hobbira, hogy ki tudjunk kapcsolni. Valamit muszáj csupán élvezetből csinálnunk, ugyanis annyi kötelezettség zúdul ránk a hétköznapokban, hogy ezeket valamivel ellensúlyoznunk kell.

Arról nem is beszélve, hogy egyre kevésbé van szükség a kreativitásunkra. Én például szórakozás gyanánt verseket írok, festek, könyvet kötök stb. Próbálok a szabadidőmben kreatívkodni. Ugyanis alsó tagozatban minden nap kreatívkodtunk az iskolában.

Ez pedig nagyon fontos szerintem, ugyanis sok örömet tud okozni az embernek, ha a két kezével elkészít valamit. Arról nem is beszélve, hogy nagyon jól ki is lehet kapcsolni közben. Ilyenkor az ember nem gondol a számlákra, a beadandókra vagy az el nem végzett feladataira.

Ilyenkor csak arra koncentrálunk, hogy elkészüljön az, amit csinálunk, és hogy szép legyen. Vagy legalábbis én így működöm. A másik nagyon jó kikapcsolódás az éneklés. Nem csak hogy másokat, de magunkat is tudjuk szórakoztatni vele, és szintén megnyugtat és kikapcsol ez a tevékenység is.

A múltkor, miután befejeztem a volt osztályfőnökömnek szánt ajándékot, ami egy verseskönyv, elkezdtem keresgélni az interneten különböző arckrémeket. Ugyanis tudni kell rólam, hogy nem szoktam arckrémet használni soha sem, de most egyszerűen annyira száraz lett a bőröm, hogy nincs más választásom.

Arról nem is beszélve, hogy nemrég voltam bőrgyógyásznál, és azt mondták, hogy az arcbőröm 6 évvel öregebb, mint én vagyok. Ez lehet, hogy furcsán hangzik, de sajnos van ilyen. Nem vigyáztam rá eléggé. Folyton sminkelem magam, ráadásul olyan termékekkel, amelyek roncsolják a bőröm. Ráadásul nagyon ritkán ápolom csak az arcbőrömet.

Sajnos eddig nem nagyon figyeltem oda ezekre a dolgokra. De miután helyre rakott az orvosom, hogy vagy elkezdem ápolni a bőröm, vagy ilyen rohamosan fog öregedni a bőröm, mint eddig.. Na, akkor elhatároztam, hogy keresek egy olyan arckrémet, amit szívesen használok, és a bőrömre is jó hatással van.

Először persze utána olvastam a dolognak, és a legtöbb cikkben azt írták, hogy a natúrkozmetikumoknál kellene keresgélnem, mert azokban nem használnak mesterséges alapanyagokat. Gondolom ezért is hívják őket „natúr”-nak. Ez egyébként nagyon szimpatikus nekem, ugyanis a természetben megtalálható anyagok sokkal jobb hatással rendelkeznek, mint a mesterséges, ember által kifejlesztett dolgok.

Szóval biztosra tudtam, hogy nekem természetes alapanyagú krém kell. Így hát elkezdetem keresgélni a neten. Közben meg is kérdeztem pár barátnőmet, hogy tudnak-e ajánlani valami jó terméket.

Mire az egyik nagyon jó barátnőm küldött egy linket, és azt mondta, hogy ennél a márkánál vannak a legjobb arckrémek.

 Kicsit mondjuk szkeptikus voltam először, hogy tényleg ezek a legjobbak-e, ugyanis olyan sok jó márka van, de azért bíztam benne, és végül onnan rendeltem meg a krémet. A fő szempont egyébként nekem az volt, hogy a krém legyen hidratáló, ne legyen tele illatanyagokkal, ezzel szemben legyen vitaminokban gazdag és legyen benne shea vaj, ugyanis azt nagyon szeretem.

Továbbá a krém nem tartalmaz parabéneket, szulfátokat, kémiai összetevőket, szilikont, szintetikus és mesterséges színezékeket és illatanyagokat sem. Az orvosom pedig pont azt mondta, hogy ezeket az anyagokat kerüljem, ha szeretném, hogy a bőröm jobban érezze magát.

Úgyhogy tényleg nagy reményeket fűzök ehhez az arckrémhez és nagyon remélem, hogy legközelebb, ha megyek a dokimhoz, akkor már nem lesznek ilyen sokkolóak a hírek a bőrömet illetően, ugyanis tényleg nagyon szeretném, ha a szervezetem egészséges maradna.