Pedig alkohol nélkül is lehet szórakozni

Mindenki szeret valamilyen formában szórakozni, ez kortól, nemtől és egyéntől is függ. Egyesek szinte minden hétvégén megtalálhatóak legalább egy szórakozóhelyen, mások pedig inkább otthon maradnak, olvasnak, családjukkal pihennek. Én valahol a kettő között vagyok. Néha ugyan szeretek eljárni szórakozni és ez lehet egy rock koncert vagy disco, de nagyon sokszor szeretek elbújni a világ szeme elől, és sokszor olvasok vagy társasozok a családommal. Mivel ha el is megyek bulizni, nem iszom alkoholt, így általában én vagyok az a személy, aki hurcolássza az estére lerészegedő csapatot. Nem szeretem annyira ezt a szerepet és nem is szoktam messzi utakat bevállalni, tehát kb. csak azokat viszem haza, akik közel laknak hozzám.

felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg

Egyik alkalommal a nagyon bulizós barátnőm elhívott egy, a város másik felén lévő szórakozóhelyre, ahol szinte semmit és senkit nem ismertünk. Én alkohol nélkül is jól érzem magam, de a barátnőmbe csak ömlött a pia, mivel valószínűleg őt is frusztrálta, hogy senkit nem ismer, ittasan pedig könnyebb ismerkedni, ezért folyamodhatott erre, de sajnos meg is lett a böjtje. Mentőt kellett hívjak hozzá, mert nem reagált semmire, és nagyon megijesztett. A kórházban azt mondták, hogy alkoholmérgezést kapott, ezért ki kell mosni a gyomrát és pár napig bent tartják. Minden nap bementem hozzá, amíg bent volt a kórházban, megbeszéltük, hogy soha többet nem megyünk arra a helyre vissza.

Hetek teltek el nyugalomban, egyikünk sem vágyott bulizásra, de nem tudtam, hogy barátnőmben átfordult valami, mégpedig az, hogy elkezdett rendszeresen inni. Nem gondoltam, hogy a közelmúltban történt eset után képes lesz újra inni. Amikor megtudtam, hogy rászokott az alkoholra, azonnal elkezdtem keresgélni a témában az interneten. Az első cikk, ami számomra érdekes volt azt a felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg linken tudtam elolvasni a Felépülők klinika oldalán. Kifejezetten érdekesnek találtam, mivel így rálátást kaphattam arra, hogy milyen fokozatai vannak az alkoholizmusnak és mikor lehet kimondani valakire azt, hogy alkoholbeteg. A klinika honlapja is tetszett, mivel mindent leírnak, semmi sem titok az érdeklődő számára. Úgy döntöttem, hogy a linket elküldöm barátnőm számára, aki eléggé kétkedve fogadta az olvasmányt. Tudom, hogy azt hiszi az alkohol segít neki, de nem engedem, hogy alkoholbeteggé váljon.

Beszéltem a szüleivel és számukra is elküldtem a felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg linket. Ők fel is hívták a klinikát segítségért. A következő hetekben barátnőm egyéni konzultációkon vett részt az addiktológus szakembereknél, akik többek között rávilágítottak számára arra, hogy miért is fontos a nagyfokú alkoholfogyasztásról való leszokás. Természetesen én is és a szülei is folyamatosan ott voltunk mellette és támogattuk, ő pedig először nagyon nem szívesen vett részt ebben az egészben, de mára belátja, hogy hibázott és a rossz élmények miatt gondolta, hogy ha rendszeresen iszik nem lesz gondja a későbbiekben a hirtelen bevitt nagyobb mennyiségtől. Mindennap ott vagyok mellette és minden bulin részt veszek és figyelek rá, de büszke vagyok arra amit az utóbbi időben elért, mert mondhatom azt, hogy nem is iszik és anélkül is jól érzi magát társaságban.