Összekentük hajfestékkel a csempét, de úgyis fel akartuk már újítani a fürdőszobát

A legjobb barátnőmmel, Zsófival sülve-főve együtt vagyunk, már lassan tíz éve tart a barátságunk. Nagyon örülök, hogy ő itt van nekem jóban-rosszban, szerencsésnek tartom magunkat ebben a tekintetben, mert sok embernek nem adatik meg, hogy ennyire hosszútávú barátságai szövődjenek. Minden hülyeséget együtt csinálunk, ha az egyikünknek összetörik a szívét, akkor együtt sírunk, együtt megyünk feszültséglevezető vásárló-körútra. Múlt héten kitaláltam, hogy befestem a hajam sötét vörösre. Meg is vettem a festéket, de egyedül nem mertem nekiállni a munkálatoknak. Ezért áthívtam Zsófit, mert ő már többször is festette a haját, tudja, hogy megy ez. Gyönyörűen be is kente az egész hajamat a kikevert festékkel, majd vártunk fél órát, hogy hasson a színező. Ez után elkezdtem leöblíteni a festéket a hajamból. Igen ám, de a festék erősebb volt, mint hittem, és rengeteg ideig kellett mosni, mire már tiszta volt a víz. Amikor végeztem a hajmosással, körbenéztem és láttam, hogy a kád két méteres körzetében telefröcsköltem mindent a vörös festékkel.

Elkezdtem takarítani, és a kádról és a mosdókagylóról le is jött, de a csempéről sehogy sem tudtam levakarni. Oda valószínűleg még a töményebb festék fröccsent oda és gyorsan rá is száradt. Zsófi is próbálta vakarni a festéket, samponnal, szappannal is próbálkoztunk, de csak nem jött le. Nem volt más hátra, mint bevallani anyának, hogy foltos lett a fürdőszobacsempe és valószínűleg csak idővel fog lekopni. Hát anyu nem örült neki, de elmondta, hogy úgyis egy ideje azt fontolgatják apával, hogy felújítják a fürdőszobát. Mondván, nem is való az a csempe fürdőszobába, amit már közel 15 éve rakattak fel, akkor még azt tetszett nekik, de mára egyáltalán nem divat az a narancssárga szín a csempén. Jól jönne most már egy kis megújulás a fürdőszobában is, sokkal szebb és relaxálóbb megjelenést ki lehetne hozni belőle egy kis újítással. El is kezdtek már félrerakni rá és sok ötlet is akadt, hogy milyen lehetne az új külső.

Nagyon izgatott lettem, hogy megújul a fürdőszoba, el is kezdtem gyorsan képeket nézegetni modern fürdőszoba-berendezésekről a közösségi médiában. Nagyon jókat találtam, egy párat meg is mutattam a szüleimnek és sokban egyezett az elképzelésünk. Felkerestem pár áruház oldalát, ahol ki volt írva, hogy kapható csempe fürdőszoba, konyha és egyéb helyiségek díszítéséhez. Itt is nézegettem pár lehetőséget, nagyon jókat találtam. Már tele voltunk egy rakás ötlettel, de még mindig nem kezdtünk hozzá a megvalósításhoz, mert nem tudtuk, hogy is vágjunk bele. Ehhez külső segítséget akartunk kérni, úgyhogy az egyik ismerősöm ajánlott nekünk egy honlapot: furdoszobaotletek.hu. Hogyha őket felkeressük, szívesen segítenek nekünk a kivitelezés megvalósításában, abban, hogy hogyan haladjunk praktikusan lépésről lépésre. Ők tudják, hogy milyen sorrendben kell elvégezni a felújítást, és milyen összeállításoknak köszönhetően lesz ízléses a fürdőszoba megjelenése. Leírják lépésenként, hogy mikre kell odafigyelni és milyen sorrendben tervezzük meg a berendezést.

Minderről a honlapjukon is nagyon sokat megtudhatunk. Van egy “Minden, amit a fürdőszobacsempékről tudnod kell” című menüpont, ami nekünk is nagy segítségünkre volt a kezdetekben. Aki nem találkozik személyesen a cég munkatársaival, az is tud szemezgetni az oldal ötleteiből, lépésről lépésre követheti az utasításokat és tippeket. Mivel a fürdőszobacsempe a helyiség egyik leghangsúlyosabb része, mindenképp fontos, hogy olyat válasszunk, ami hosszú távon is tetszeni fog nekünk és szívesen tartózkodunk majd a falai között. A furdoszobaotletek.hu-n segítenek akkor is, ha még semmilyen elképzelésünk nincs, pár kérdéssel könnyen rávezetnek, hogy milyen igényeink vannak és milyen színek, minták és formák tudnák ezt leginkább tükrözni. Az oldal ötletbörzéjében sok tippet kapunk arról, hogy milyen színeket érdemes választani, tudniillik az az első lépés. Végső soron azonban arra biztatnak, hogy nyugodtan használjuk a fantáziánkat, legyünk bátrak és ne engedjük, hogy lekorlátozzon a divat. Ugyanakkor bármilyen kirívó ötlettel is állunk elő, segítenek abban, hogy ízlésesen kivitelezhessük.