Motoros találkozó, ahol a babák is dzsekiben feszítenek!

Tökéletes napnak indult ez is, mint a többi, mint minden reggel, én is felkelek az embertársaimhoz hasonlóképpen. Két hét szabi, azt hiszem, ezt nem is kell ragoznom, az egész világot meg tudom váltani. Még is mibe fogjunk bele ezalatt az idő alatt? Egy jóérzésű barátom, aki a kétkerekűjén született motoros dzsekiben, ajánlotta, hogy nézzünk le egy ilyen jellegű fesztiválra, ha jól emlékszem Sirokra, mert ott van minden, ami az ingerküszöbünket nemcsak, hogy megüti, de erőteljesen felette van!

Nem vacilláltam sokat, adtam a szavára. Kölcsön is kaptam tőle egy elég igényes nubuk bőrös farmerdzsekit és felpattantam mögé. Fekete motoros dzsekije,  ami védte a könyökét és a csuklóját is, ontotta magából a rock and roll szagot, ha valami országúti fruska lettem volna, egyből szerelembe estem volna, vagy legalább egy útszéli motelbe a fantáziájára bíztam volna magam. Így, mint a spanja csak annyit kérdeztem, ”Amikor fürdesz leszoktad venni ezt a testfedőt?” Ő csak nevetett és meghúzta a gázkart.

motoros dzsekiHamar leértünk Salgótarjánból a fesztivál területére.

A látvány valami fantasztikus volt, rengeteg gyönyörű fémparipa, egyedi szép motoros dzsekik, nadrágok, sisakok. Ami a mi érdeklődésünket felkeltette az természetesen azok a farmerdzsekis nők, akik nem igazán tudták teljesen felcipzárazni a felsőrészüket, vagy, ha sikerült is volna egy nagyobb lélegzetvételnél azonnal szétpattant volna. Megérkezésünktől számítva körülbelül egy órán át csorgattuk a látványra a nyálunk, utána persze belevágtunk a fesztiválozásba!

Tűntek az ezresek, érkeztek a sörök, folytak az eszmecserék.

Miről lehet egy ilyen fesztiválon beszélni? Természetesen mindenről, amihez köze van a motorozáshoz a tetoválásokhoz és természetesen a nőkhöz!

Az első említett témára rátérve, rengetegen ajánlották barátomnak a Sixgear termékeket, amik mind ár, mind minőség szempontjából megfelelőek a két kerék (ami nem bicikli) szerelmeseinek!

Talán már egy kicsit túl sok szó esett ezekről a termékekről, amivel annyira nem tudtam jó magam azonosulni, mert inkább a zene köti le az érdekeltségem nagy részét, mint ezek, de azért jó volt okulni az élet egyéb területéről is.

A zenéről sem feledkezzünk meg! Sok szabad szájú, vérbeli rocker figurát láttam a színpadon, persze mi mást viseltek volna, mint azokat a jó rojtos igazi bőrdzsekiket. Tipikus azon fazonú kiskabátok, mellények, amikről egy lovagló indián jut eszébe az embernek. A produkciókban a hangzást tudtam egyedül kritizálni, de ezt nyugodt szívvel foghatjuk a hangtechnikusokra, akik már délután három órakor mámoros hangulatban voltak a friss és jéghideg csapolt söröktől!

Az italválaszték is fontos egy fesztiválon, abban sem volt hiány szerencsére, körülbelül 8 fajta rövidital, ugyan ennyi bor és sör közül válogathatott az ember. Ami rettenetesen szimpatikus volt, az az egyik pult, ahol motoros dzsekikkel volt díszítve a fal és egyedi felvarrók voltak rajtuk. Több ruhaneműn láttam a nem régiben említett márkát!

Az este ránk telepedett, szerencsére találtunk szállást barátommal idegen lányok sátraiban, mert ugye, ittasan nem indulhat el az ember! Ez egy fontos szabály, hogy sose vezessünk részegen! Másnap reggel, olyan kilenc óra magasságában ébredtünk és félórán belül indultunk is haza.

Megannyi élménnyel lettem gazdagabb és sok új ismerőssel! Megpróbáltam a kölcsönkapott farmerdzsekit megtartani, de haver igényt tartott rá. Megfogattam, mivel ez a közeg hatalmas benyomást tett rám, fogok szerezni egy kabátot, amivel az ilyen jellegű rendezvényekre fogok járni!