Kifüstölt a motorja az út közepén..

A szórakozás mindenkinek mást jelent. Nekem például a legjobb kikapcsolódás, ha a kedvenc hobbimnak hódolhatok. Ez pedig nem más, mint a motorozás. Szerintem elég extrém hobbinak mondható, de egyszerűen megszállottja vagyok a motoroknak és a gyorsulási versenyeknek is. Imádom.

Ha pedig a motoros baráti társaságommal vagyok, kifejezetten szeretünk motoros programokat szervezni. Emellett persze máshogy is szoktam szórakozni, hiszen nem minden barátom van oda a motorokért.

Velük el szoktam menni iszogatni. Általában beülünk valahova, és egy-két ital mellett, és beszélgetünk jó sokat. Szóval mondhatni, nálam társaság függő, hogy melyik szórakozási formát választom.

Nemrég voltunk a motoros társaságommal egy hosszabb motoros túrán. Megbeszéltük, hogy mindannyian együtt körbemegyünk a környező településeken, és megszállunk egy-két helyen. Összesen három naposra terveztük az utat, mert pont sikerült megoldanunk, hogy mindenki szabad legyen egy hosszú hétvégére.

Úgyhogy nekikerekedtünk, és elindultunk az útra. Azonban út közben történt egy kis baleset. Már mentünk egy ideje, mikor azt láttam csak, hogy az előttem lévő motorja elkezd füstölni. Nagyon ijesztő volt ezt látni, főleg hogy nem is nagyon tudtam szólni neki, ugyanis épp a főúton mentünk, gyorsan.

Nagyon megijedtem, úgyhogy félreálltam a lehető leghamarabb, hátha a többiek észreveszik, és ők is megállnak. Közben végig füstölt az a másik motor. Szerencsére észrevették hogy félreállok, és ők is lejöttek az útról. Akkor látta meg a barátunk, hogy valami baj van a motorjával. Miután megállt, akkor is még mindig füstölt a motorja.

Elég rosszul nézett ki. Egyből mindenki próbált neki segíteni, ugyanis nem akartuk sem lemondani az utat, sem kihagyni őt a további kalandokból. A legjobban hozzáértő tag a társaságból megvizsgálta a motort, és azt mondta, hogy sajnos ez teljesen tönkrement, és hogy életveszélyes lenne ezen a motoron tovább utazni.

Azt mondta, hogy sajnos tönkrement a motor, mert nem volt megfelelően figyelve rá. A motor tulajdonosa nagyon nehezen viselte a hírt, hogy valószínűleg ki kell majd cseréltetni a motort, ha tovább szeretné használni a jövőben a járművet. Azt mondta aki megnézte, hogy ilyen helyzetek elkerülése érdekében mindenkinek használnia kellene motorolaj adalékot.

Persze ezzel mindannyian tisztában vagyunk, de sajnos nem mindig gondol erre az ember. Pedig nagyon sokban hozzá tud járulni a motorunk védelméhez. Azt mondta, például a XADO termékek nagyon jó minőségűek, és jó szívvel ajánlja.

Szerinte az övék az egyik legjobb motorolaj adalék .

Persze más márkák is nagyon jó adalék anyagokat készítenek, de azt mondta, hogy neki ez a személyes kedvence. Ő nagyon odafigyel a motorjára, és teljesen tisztában van a lehető legmegfelelőbb védelmi módokkal, nagyon szép és igényes is a motorja.

Kicsit meg is ijedtem, hogy nehogy az én motoromnak is bármi baja legyen, úgyhogy megkértem, hogy az enyémet is nézze meg, minden rendben van-e vele. Szerencsére nem talált semmi aggasztó dolgot. Viszont valamit ki kellett találnunk, hiszen egy társunk motorja sajnos tönkrement. Mi pedig ott álltunk az út szélén.

Arra jutottunk, hogy felszáll majd valamelyikünk mögé, hogy velünk tudjon jönni, a motort pedig elvontatja az egyik ismerőse. Ez tűnt a legjobb megoldásnak akkor. Ugyanis, mint mondtam, nagyon szerettük volna mindannyian, ha továbbra is velünk tart. Szerencsére egyből el is tudott indulni a motorért a barátja, akit felhívott.

Azt még megvártuk még kiért a motorért, mert szerencsére nem voltunk annyira messze még, utána viszont folytattuk az utunkat. A motort sikeresen hazavitték, és a csapat is együtt tudott szórakozni. Azonban ez mindannyiunknak jó tanuló pénz volt, hogy milyen fontos a motor megfelelő védelme.

Szinte mindannyian meg is fogadtuk a tanácsot, és miután hazaértünk, páran rendeltek is az olajwebshop.hu oldalról motorolaj adalékot, hogy nehogy velük is előforduljon egy ilyen kellemetlen helyzet a jövőben.