Fesztivál hangulat és lakásbiztosítás

Imádom a fesztiválokat. Egyszerűen rajongok értük, teljesen magával tud ragadni a fesztiválhangulat. Szeretem, hogy szabad vagyok, hogy bármit megtehetek, hogy senkinek nem tartozom elszámolni valóval. Felszabadító érzés, ugyanakkor hihetetlen béke és nyugalom fog el, ha arra gondolok, hogy végre a magam ura vagyok, és koncentrálhatok a feladatomra: hogy elengedjem és jól érezzem magam.

Talán a nyári fesztiválokat szeretem a legjobban. Nagyon szeretem a szabadtéri színpadokat, szeretek sátrazni is, van valami romantikus bája az egész helyzetnek, a sátor felállításától a legnagyobb koncerteken át a kora hajnali napfelkeltékig. Szeretem a fesztiválozó közösséget is, sohasem okozott különösebb gondot, hogy teljes random emberekkel barátkozzam, ha esetleg csak egy kisebb társasággal látogattunk el a fesztiválra.

Legutóbb azonban nagyon furcsa élményben volt részem: odasomfordáltam egy szimpatikus társasághoz, akik az egyik legmenőbb koncert előtt lakásbiztosításról beszélgettek. Na neeeee, gondoltam magamban, de csak közelebb mentem hozzájuk. Nemrég vettem ugyanis lakást, és a beszélgetés foszlányok meglepő hirtelenséggel rántottak vissza nyomorult kis létezésem hétköznapi valóságába. Bizony, nekem is jól jönne egy biztosítás vész esetén, elkezdtem hát figyelni, hátha el tudok csípni egy-két hasznos információt.

Épp a legérdekesebb résznél csöppentem be a beszélgetésbe. A társaság ugyanis már tudta, hogy a Pannonsafe-nél szeretne biztosítást kötni az ingatlanukra (mint kiderült, a csapattagok keményvonalas rockerek, akik zenekart alapították, és van egy alagsori lakásuk, amit próbateremmé alakítottak át, erre szeretnének biztosítást kötni), most pedig a további lépéseket tárgyalták. Azt biztosan tudták, hogy a biztosítást online szeretnék megkötni, de nem voltak tisztában vele, mekkora összegben érdemes gondolkodni. A telefonjukon a Pannonsafe lakásbiztosítás kalkulátorát böngészték, hátha az segítségükre lesz.

A fesztiválról hazaérkezve én is megnéztem, mit tud ez a díjkalkulátor. Szerencsére nagyon is felhasználó barát az oldal, a lakásbiztosítás kalkulátor pedig néhány kérdésben végig vezet az oldalon, és megpróbálja megmutatni a helyes irányt/ irányokat a végső döntéshozatal előtt. Aki nem szereti az előre kifundált dolgokat, egyedi igényeket is megjelölhet a kalkulációhoz. Mindenesetre a standard csomag a legtöbb alapkockázat (például árvíz, heves esőzések, földcsuszamlás, földrengés, omlás, robbanás, tűzvész, villámcsapás stb.) esetén már ad térítést.

Ez után következik az adatok megadása: szükség lesz a személyes adatainkra és a lakás adataira is (hol helyezkedik el, mekkora alapterületen, kinek a tulajdonában áll stb.), illetve azt is érdemes átgondolni, hogy csak az ingatlant vagy a benne lévő ingóságokat is szeretnénk-e biztosítani. Ezt követi a díjfizetés módjának a megállapítása (ez történhet csekken vagy banki átutalással, illetve csoportos beszedéssel is), valamint az ütemezés kiválasztása (ez havi, féléves, éves, vagy negyedéves periódust jelenthet). Ezt követően a rendszer megjeleníti a különböző biztosítási társaságok ajánlatát, és lehetőséget ad rá, hogy azokat egymással összehasonlítsuk, így megkönnyíti a döntést a lehető legmegfelelőbb lakásbiztosítás kiválasztásában.

Ha jól emlékszem, a fesztiválos társaság még ott helyben megegyezett a biztosítási csomagban, és pár kattintással online meg is kötötték a szerződésüket. Miután a kalkulációt megcsináltam, tulajdonképpen engem is már csak néhány kattintás választ el a céltól – mit gondoltok, belevágjak?