Egy hosszabb bulizás után létszükséglet a regenerálódás – ezért ügyelj rá, hogy ne ess az én hibámba

Ha jól sejtem, ismerős számotokra is az alábbi helyzet: hajnal van, vagy már másnap reggel, végig buliztátok az egész estét vagy szerencsésebb esetben egy több napos fesztiválról, bulisorozatról értek haza. Nem vágytok semmi másra, csak valami meleg, házias ételre, ami regenerálja a szervezetet, 8-10 óra zavartalan alvásra, de mindenekelőtt egy forró fürdőre. Nincs ez másképp nálam sem, viszont a fenti felsorolás utolsó eleme különösen fontos számomra, hiszen világéletemben imádtam a forró, kádas fürdést, a fürdőbombákat, a csendes meditációt a kádban, amíg csak ki nem hűl az eredetileg akár perzselően forró víz, miközben a testem kiizzadta magából az összes méreganyagot. Pár hete is ez volt a helyzet, alig tudtam nyitva tartani a szemem, a testem minden porcikája fájt, sosem kívántam még ennyire a fürdést – majd miután megnyitottam a vizet, a lefolyóból hirtelen furcsa hangok kezdtek szűrődni és furcsa, elszíneződött víz bugyogott fel. Az, hogy a gyógyító fürdőzésem meghiúsult, már önmagában is kész katasztrófa volt, nagyobb problémát jelentett, hogy soha még csak hasonló problémával sem találkoztam és gőzöm sem volt, mégis mit kell ilyenkor kezdeni.

Szerencsére még a munkahelyemen ajánlotta egy ismerősöm, hogyha sürgős, pár órán belüli segítségre van szükségem bármilyen alapvető háztartási berendezés meghibásodásával kapcsolatban, legyen az fürdőkád felújítás, csere, gázszerelés, duguláselhárítás, hívjam a vizgazfutesszerelo24.hu csapatát, akik az egyik leggyorsabb és legprofibb szolgáltatás nyújtják ilyen problémák esetén. Miután az oldalukon megtaláltam a telefonszámukat és az ügyfélszolgálattal egyeztettem mind a problémámat, amit sürgős fürdőkád felújításként jelöltem meg, mind az időpontot és a részleteket, kevesebb, mint két órán belül már ki is értek. Ez idő alatt volt egy kis időm átböngészni a weboldalukat és be kellett látnom, hogy a kollégám nem túlzott, amikor ajánlotta őket. Kis túlzással nincs olyan háztartási eszköz, legyen szó fürdőkádról, mosdókagylóról, WC-ről, kazánról, radiátorról, termosztátról, gáztűzhelyről vagy akár magukról a konkrét vezetékekről, szinte mindennek fogalkoztak a beszerelésével, felújításával, javításával, cseréjével. Egyformán vállaltak kiszállást Budapest belvárosába és Pest megye legkülső településeire 24 órán belül, ráadásul ugyanúgy vállaltak munkát panelban, családi házban, társasházban vagy akár ipari telepeken is. Az oldaluk külön felsorolta azokat az ismertebb hazai márkákat, melyeknek a javítása kihangsúlyozott erősségük volt, a cég pedig nem csak több mint 30 évnyi tapasztalattal rendelkezett, ami egyenesen döbbenetes volt számomra, de annak érdekében, hogy a minőség biztosításához a legjobb szerszámok és alapanyagok álljanak rendelkezésükre még speciális beszállítókkal is rendelkeztek. Már csak az volt számomra a kérdés, vajon ezek az állítások mennyire fedik a valóságot.

Mint azt nem sokkal később megtapasztalhattam, szinte teljes egészében. A kiérkező szerelő pontos volt, rendelkezett minden szükséges eszközzel, amit csak egy fürdőkád felújítás igényelhetett, és egy rövid bemutatkozást követően neki is látott a munkának. Mint kiderült, még viszonylag könnyen megúsztam, az általam tapasztalt problémát ugyanis pusztán a csövek elöregedése és dugulása okozta, melyeket részleges cserével meg lehetett oldani, de kezdte magát megadni a kád körüli tömítőanyag is, így csak idő kérdése volt, mikor áztattam volna el az alsó szomszédomat egy kellemes fürdőzés közben. Szerencsére ezeknek egy részét részben tapasztalatból, részben az ügyfélszolgálattal lebonyolított beszélgetésem során már sejtették, így az összes javításhoz szükséges eszköz már kéznél is volt, a teljes javítás pedig nem vett igénybe többet pár óránál – már este pótolhattam is az elmaradt gyógyfürdőmet.

Később kezdtem csak átolvasni és fejben átpörgetni a weboldalukat – vajon mekkora szerencsém volt, hogy rájuk akadtam. A gáztűzhelyemen az egyik rózsa az utóbbi időben ki szokott aludni, a WC-m tartályából fura hangok szűrődnek ki és néha ijesztően lassan töltődik újra, a hálószobámban a radiátor egy ideje mintha lényegesen gyengébben fűtene, mint amikor beköltöztem – ezek pedig mind csak apróságok, szinte már rutinmunkák a vizgazfutesszerelo24.hu számára. Az extra gyors fürdőkád felújítás után volt valami megnyugtató érzés abban, hogy ha bármilyen hasonló jellegű probléma adódna, legközelebb nem fogok teljesen tanácstalanul állni a probléma előtt, hiszen elég egy telefon, és egy-két órán belül mintha mi sem történt volna.