Ahhoz, hogy eljussunk a koncertre, először is egy autó kellett

A szórakozás fogalma mindenki számára más jelentéssel bír. Vannak emberek, akik inkább a nyugodtabb, elmélyültebb elfoglaltságokat kedvelik, vannak akik a kézműveskedést, vagy az olvasást, filmnézést, megint mások a sportokat. Az én szememben az igazi szórakozás a barátokkal töltött idő, a bulizás, koncertre járás, a közös programok szervezése, vagy a beszélgetés. A lényeg az, hogy minél többen legyünk, és minél jobb legyen a hangulat. Tavaly is kitaláltuk, hogy nyáron elmegyünk egy koncertre. A Balaton mellett tartották, ezért egy néhány napos nyaralással is össze akartuk kapcsolni. A terv már március közepe felé megvolt, sőt, a jegyeket is megvettük. Azonban ezután jöttünk rá, hogy kellene egy autó is az utazáshoz. Saját autója egyikünknek sem volt. A társaság egy tagja felajánlotta, hogy elkéri szülei régi kocsiját, amit senki sem használ. Szerencsére odaadták nekünk, azzal a feltétellel, hogy a tavasz folyamán elvisszük szervizbe, mivel nagyon régen volt ellenőrizve. Nagyrészünk a 19. kerületben lakik, ezért értelemszerűen itteni autószerelőt kerestünk. Találtunk is egy nagyon szimpatikusnak tűnő szervizt az interneten.

A Méta Autószerviz weboldala azért keltette fel a figyelmünket, mert nagyon sok szolgáltatás nyújtásával foglalkoznak. Emellett a honlap felülete is meggyőző volt, szép és rendezett, érthető magyarázatokkal. Az első gondolatunk az volt, hogy mivel nyáron fogunk utazni, egészen biztos hogy szükség lesz gumicserére. Ezért a szolgáltatások között rögtön kikerestük az erről szóló részt. Megtudtuk, hogy az autószerviz fő profilja kezdetben a gumi cseréje és szerelése volt. Szeretem, amikor egy vállalkozás vagy szolgáltató cég feltüntetni a honlapján az indulásának történetét. Ha nem is mindig a teljes történetet mutatják be, rám ez mindig megnyugtatóan hat. Azt juttatja az eszembe, hogy mindenki elkezdte valahol.

A Méta Autószerviz esetében a kezdet már jó régen lehetett, mert nagyon profi és kiválóan felszerelt műhelynek tűnt az online felülete alapján. Azt is elolvashattuk itt, hogy hogyan zajlik pontosan a gumi cseréje. Az autógumit kétféleképpen lehet cserélni: vagy az egész kereket, vagy csak magát a gumit. Egy nagyon fontos lépés a centrírozás, ami a kerekek kiegyensúlyozását jelenti. Kifejezetten ötletesnek találtuk, hogy a szervizben működik gumiabroncs-hotel is. (Én is nagyot néztem, amikor először olvastam ezt a kifejezést.) Ez annyit jelent, hogy az autóról leszerelt gumiabroncsokat biztonságosan tárolják a számunkra egy szolgáltatás keretében. Szenzoros gumi cseréje szintén nem okoz problémát a számukra. Az oldal alján megtaláltuk az árakat is.

Örömmel vettük észre, hogy online időpontfoglalásra is van lehetőség. Ennek során egyszerűen és gyorsan foglalhatunk időpontot a szervizbe, és ráadásul még a sorban állást is elkerülhetjük; ami igazán hasznos lehet például a tavaszi és őszi gumicsere szezonban. Ha a “Kapcsolat” fülre kattintunk, megtekinthetjük a szervizhez tartozó telefonszámot, email címet, valamint a pontos budapesti címet és emellett a cég adószámát is.

Felfedeztem, hogy egy blog is található a weboldalon. Érdeklődve kezdtem el nézegetni, és meglepően érthető és érdekes cikkeket olvastam rajta. Szó esik itt különböző meghibásodásokról, árak változásáról és alakulásáról, a hibák felismeréséről, egyes szerelési folyamatokról, továbbá ezek magyarázatai is elérhetők hozzá nem értő emberek számára. Galéria szintén tartozik a honlaphoz. Ennek segítségével egy kis előzetes betekintést nyerhetünk a szervizbe. Véleményem szerint ez sokat számít a vásárlóknak, mivel mindenki szereti előre látni, hogy hová viszi az autóját.

Mi már nem aggódtunk, mert tudtuk, hogy megtaláltuk a megfelelő műhelyt, ahová bátran visszük az autót ellenőrzésre.