Papírgyűjtés, bukósisak akció papír

bin-160459_640Minden évben van az iskolában, és az óvodában is papírgyűjtés. Ilyenkor a nagyok mennek, és gyűjtik mindenhol az újságokat, kartonokat.

A gyűjtés

Igazából ez amolyan csapat építőnek jó. Ha a gyerekek osztályonként összefognak, és csapatokat alakítanak, úgy a legjobb. Közben gyűjtenek, és barátkoznak is. Emlékszem, a mi időnkben mi is játunk, és nagyon jó móka volt.

Persze ez ma már a gyerekeknek szórakozás csak, hiszen annyira levitték a papír árát, hogy szinte alig kapnak érte valamennyit az osztályok. A lányom osztálya tavaly elé sokat gyűjtött, dolgoztak érte, és arra telt belőle, hogy kaptak két gombóc fagyit. Persze ezt nekik nem mondtuk, de elég kiábrándító a helyzet ez miatt.

Érdekes papírok

Minden évben történik valami sztori, ami izgalmassá, vagy éppen viccessé teszi a gyűjtést. Tavaly a gyerekek mesélték, hogy cipekedtek éppen egyik háztól a másikba, mér minden féle eszközt befogva. Volt aki biciklit hozott, volt aki a nagymama gurulós kocsiját (talán még ez volt a legpraktikusabb eszköz a sok közül) de olyan is volt, aki kitalálta, hogy gördeszkára fogják rátenni. Persze nem tudtuk volna megmagyarázni nekik, hogy az nem lesz jó, így hagytuk őket. A lányom jött haza nagy nevetve, hogy képzeljem el, mi történt velük. Megpakolták jó magasan a gördeszkát, még oda is kötözték valamivel, de az egyik buckában megakadt a kereke, és leborult az egész köteg. Ezzel még nem is lett volna semmi gond, ha össze van kötözve. De persze, hogy nem volt, és ráadás képen mindez még a legnagyobb zebránál történt, ahol négysávos az út. Ők igyekeztek összeszedni, de azért nem ment olyan gyorsan a dolog. Persze volt olyan autós, aki dudált rájuk, és nem tetszését fejezte ki, miközben ők szakadtak a nevetéstől. D most őszintén, lehet bármelyikünk ezt tette volna. Hiszen ha ott leborul, attól még hogy sírva fakadnak, ugyan úgy össze kell szedni. A másiknak legalább volt annyi esze, hogy kiszállt, és adott nekik egy szatyrot, amibe bele tudták pakolni. Még segített is nekik. Azért így csak gyorsabban ment, mint a kocsiból morogva.

Ajándék ötlet

A másik alkalommal Jani a párom éppen valami születésnapi ajándékot szeretett volna vásárolni a bátyának. Sokat töprengett, hogy mit is lehetne neki. Józsi szerette a motoros kütyüket, és az autós dolgokat. Egyértelmű volt, hogy valami ilyesmit kellene venni neki, de sok ötletünk nem volt. Dani fiam állított haza a papírgyűjtésből egy darab szóróanyaggal. Kérdeztük is tőle, hogy mi az nála? Olyan kis frappánsan közölte velünk, hogy ő tudja, hogy mi a Józsi bátya megfelelő ajándéka. Összenéztünk a párommal, de nem szóltunk egy szót sem, hanem kíváncsian vártuk a nagy ötletet. Kiderült, hogy a szórólapok között talált egy „bukósisak akció” feliratú szórólapot. Az ő nagy ötlete az volt, hogy vásároljunk neki egy bukósisakot, ami amúgy is akciós lenne. Arany szíve, még erre is gondolt. A papírt lelkesen a kezünkbe adva távozott is a szobájába. Persze nem akartuk lelombozni, így nem árultuk el neki, hogy a szórólap már hónapokkal ezelőtt lejárt, és hogy már nem érvényes, de neki persze ezt nem kellett tudnia…

Tehát érdemes hagyni a gyerekeket kicsit gyűjtögetni, persze azért csak úgy, hogy fél szemmel rájuk figyelünk.